16.02.2017 Wycieczka do „Krówki Opatowskiej” w Opatowie.

„Krówkarenka”- to firmowa Kawiarenka Krówki Opatowskiej w tym uroczym miejscu odbyły się warsztaty  związane z tradycyjnym  procesem produkcji –cukierków produkowanych ręcznie od ponad 30 lat.  Siedmioosobowa  grupa naszych  uczestników biorących udział w warsztatach miała możliwość uczestniczyć w prezentacji produkcji krówek, pokazie ręcznego krojenia i zawijania krówek, nauce pakowania cukierków i przygotowania etykiet.  Mogliśmy również zobaczyć proces produkcji krówek opatowskich bezpośrednio z przeszklonego korytarza w Zakładzie Cukierniczym. Na pamiątkę pobytu  każdy z nas dostał kuferek  własnoręcznie pakowanych krówek.

Wykorzystując piękną pogodę oraz pobyt w Opatowie pospacerowaliśmy sobie  po Rynku Opatowskim. W drodze powrotnej zjedliśmy pyszny obiad w Zajeździe Okalina .

Przejeżdżając przez Sulisławice zatrzymaliśmy się w Sanktuarium Matki  Bożej Bolesnej. Chwila ciszy, skupienia  i zadumy przed cudownym obrazem była dla nas niezapomnianym przeżyciem.

Zadowoleni i szczęśliwi wróciliśmy do Dębicy.

1

2

3

4

5