„Krówkarenka”- to firmowa Kawiarenka Krówki Opatowskiej w tym uroczym miejscu odbyły się warsztaty związane z tradycyjnym procesem produkcji –cukierków produkowanych ręcznie od ponad 30 lat. Siedmioosobowa grupa naszych uczestników biorących udział w warsztatach miała możliwość uczestniczyć w prezentacji produkcji krówek, pokazie ręcznego krojenia i zawijania krówek, nauce pakowania cukierków i przygotowania etykiet. Mogliśmy również zobaczyć proces produkcji krówek opatowskich bezpośrednio z przeszklonego korytarza w Zakładzie Cukierniczym. Na pamiątkę pobytu każdy z nas dostał kuferek własnoręcznie pakowanych krówek.
Wykorzystując piękną pogodę oraz pobyt w Opatowie pospacerowaliśmy sobie po Rynku Opatowskim. W drodze powrotnej zjedliśmy pyszny obiad w Zajeździe Okalina .
Przejeżdżając przez Sulisławice zatrzymaliśmy się w Sanktuarium Matki Bożej Bolesnej. Chwila ciszy, skupienia i zadumy przed cudownym obrazem była dla nas niezapomnianym przeżyciem.
Zadowoleni i szczęśliwi wróciliśmy do Dębicy.